Terapie Pentru Viață

Superalimentul spirulina

Creste capacitatea de apărare a organismului împotriva infecțiilor, reglează senzația de foame, favorizează procesele digestive și stimulează regenerarea celulelor hepatice. Nu în ultimul rând, contribuie la scăderea colesterolului „rău” și are acțiune benefică în ameliorarea și prevenirea afecțiunilor oculare.

Vezi detalii Numeroși antioxidanți din spirulină au efect antiinflamator, ceea ce este foarte benefic, deoarece inflamația cronică duce la apariția cancerului și a altor afecțiuni. S-a descoperit că pigmentul ficocianină, pe care l-am menționat anterior, nu numai că reduce inflamația din organism, dar contribuie și la blocarea dezvoltării tumorilor și distrugerea celulelor canceroase. 10 beneficii pe care spirulina le poate aduce în viața dumneavoastră.

  1. Favorizează slăbirea
  2. Îmbunătățește sănătatea intestinului
  3. Gestionare diabetului
  4. Scade colesterolul
  5. Reduce presiunea sângelui
  6. Previne afecțiunile inimii
  7. Diminuează simptomele alergiilor, chiar reduce simptomele asociate cu rinita alergică, și anume: · curgerea nasului, · strănutul, · congestia nazală, · mâncărimea.
  8. Combate toxinele, având proprietăți antitoxice, care pot contracara agenții poluanți pătrunși în organism, printre care: · arsenic, · fluor, · fier, · plumb, · mercur.
  9. Susține sistemul nervos, favorizând producția serotoninei (neurotransmițător), care la rândul ei joacă un rol important în menținerea sănătății mentale.

Modalități de consum În prezent, alga verde-albastră este unul dintre cele mai populare suplimente alimentare din întreaga lume, fiind disponibilă sub formă de pudră sau tablete/comprimate. Dacă alegeți pudra de spirulină, o puteți: · adăuga în smoothie-uri și sucuri de fructe sau legume, băuturile rezultate capătând culoarea verde; · presăra în salate sau supe; · amesteca în mingiuțe din cereale, nuci și fructe uscate, pentru a spori cantitatea ingredientelor nutritive. Spirulina se poate administra foarte ușor sub formă de tablete sau comprimate, această opțiune fiind cea mai la îndemână pentru persoanele cu un stil de viață alert, aflate permanent în mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *