Terapie Pentru Viață

Reiki este un sistem terapie energetică în care nu se folosește energia personală a terapeutului ci ,,energia universală” (rei = spirit, universal; ki = energie)

Experimentele științifice efectuate în anii ’90 au dovedit că în jurul mâinilor practicanților Reiki apar emisii electromagnetice pe frecvențe care nu sunt evidențiate și la persoanele neinitiațe. Termo investigațiile dovedesc un câmp termic mult mai intens (cu câteva grade celsius) și mai egal după inițierea în Reiki. Fotografiile Kirlian arată modificari majore în câmpul electromagnetic al mâinile celor inițiați in Reiki, cu o creștere a emisiei electromagnetice pe toate frecvențele spectrului luminos.

Ideea de vindecare „prin punerea mâinilor“, măcar ca o simplă mângâiere și gest de compasiune, este arhetipală.

Originile spirituale

Reiki a apărut în secolul al XIX-lea prin cunoaşterea lui Mikao Usui, profesor şi călugăr japonez. Metoda lui Usui are la bază o descoperire proprie şi o iniţiere personală pe care acesta a primit-o în timpul unei retrageri. Fiind crescut de misionari creştini în Japonia, Usui a studiat în copilărie Biblia şi învăţăturile lui Iisus. După ce a terminat teologia a devenit director la o şcoală de băieţi. În timpul cursurilor sale, elevii l-au întrebat cum reuşea să vindece Iisus oamenii cu palmele. Neştiind răspunsul la această întrebare, Usui a hotărât să-şi dea demisia şi să-şi petreacă restul vieţii aprofundându-şi credinţa şi descoperind cum puteau fi făcute miracolele. După mai mulţi ani de căutari literare, cu precădere în budism, Mikao Usui s-a retras într-un sanctuar de pe un munte, unde a meditat timp de 21 de zile. La finalul retragerii a primit iniţierea vindecării, trezindu-se conştient de culori subtile şi de simbolurile budiste de vindecare. A coborât apoi în satul de la poalele muntelui făcând minuni şi vindecând oamenii.

La rădăcina terapiei Reiki se află conceptul conform căruia boala este cauzată de dezechilibrele energiei vitale din corp, iar armonizarea acesteia aduce cu sine sănătatea. Usui este considerat a fi descoperit acest concept străvechi al sursei energei inepuizabele care poate fi folosită pentru vindecare. Prin procesul de iniţieri, un maestru Reiki (Usui fiind primul) poate învăţa şi pe alţii această cunoaştere. În 1937, Hawayo Takata aduce Reiki în Occident şi începe să popularizeze acest tratament, conform Centrului Internaţional de Reiki.

Gradele Reiki

Gradul I: după inițiere, practicantul poate face autotratament, și după un timp și tratament. Pozițiile de punere a mâinilor sunt simple și intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe fața și pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile dureroase.

Gradul al II-lea: după inițiere, practicantul primește primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora își poate activa palmele pentru o mai mare eficiență și poate face tratament și prin realizarea și vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanță și tratamente mai eficiente folosind simbolurile. De asemenea, simbolurile permit curățarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, curățarea și energizarea mâncării, dar și trimiterea luminii la distanță, crearea câmpurilor de protecție.

Gradul al III-lea – sau profesor -: după inițiere, practicantul primește noi simboluri și învață tehnici suplimentare. Poate face acordaje altor persoane. De multe ori, acest grad se „sare” și se trece direct la maestru.

Maestru: după inițiere, noul maestru poate la rândul lui să facă altora inițieri/acordaje și cunoaște simbolurile specifice maeștrilor.

După fiecare inițiere, urmează o perioadă de criză de vindecare, de purificare, cu o durată de 21 de zile, în care practicantul trebuie să-și facă autotratament zilnic și să practice un regim de viață cât mai echilibrat și cu un meniu lacto-vegetarian.

În timp, au apărut numeroase sisteme Reiki. Unele recuperează tehnici și simboluri descoperite în vechile manuscrise esoterice orientale, altele se bazează pe experiența înnoitoare a maeștrilor contemporani. Astfel, pe lângă Reiki tradițional au apărut și sunt practicate cu succes Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shambala Reiki, etc.

Cum funcţionează

Tratamentele Reiki sunt făcute de o persoană care are o iniţiere în această tehnică dată de un maestru, fie pe gradul I, II sau maestru. Cu cât gradul iniţierii este mai mare cu atât energia transmisă este mai puternică. În timpul tratamentului pacientul stă culcat pe patul de masaj, iar terapeutul îşi mişcă palmele deasupra corpului acestuia în diferite puncte (cele corespondente centrilor de forţă). Reiki poate fi făcut şi altora, dar şi sub formă de autotratament.

”Fiecare tratament Reiki este diferit de la o persoană la alta. De obicei pacienţii aflaţi într-un dezechilibru mai puternic simt cu precădere armonizările la nivelul fiinţei, fie prin căldură sau senzaţie de frig, furnicături, frisoane în locurile atinse de terapeut. Se poate simţi de asemenea energia cum străbate corpul, pot apărea şi dureri de cap, dar indiferent de senzaţii nu trebuie să ne agăţăm prea mult de ele. Fiecare este diferit şi fiecare tratament este diferit. Reiki poate fi transmis inclusiv la distanţă, cu aceleaşi efecte. Acest lucru se datorează câmpului electro-magnetic al fiecărei persoane, care prin intenţia Reiki interacţionează”.

PRINCIPIILE REIKI

,,Metoda secreta a binecuvantarii

Vindecarea spirituala a multor boli.

Doar pentru astazi nu fii suparat si ingrijorat

Fii recunoscator si umil

Fa-ti datoria cu placere si apreciere

Fii bland cu totul si cu toti din jurul tau

Dimineata si seara,cu mainile in rugaciune

Gandeste-te la aceste cuvinte si spune aceste cuvinte,,

BENEFICIILE REIKI

Ajută corpul să se autovindece.

Elimină durerea.

Reduce stresul, anxietatea, frustrarea.

Echilibrează organele şi glandele.

Oferă echilibru emoţional şi mintal.

Echilibrează sistemul nervos.

Echilibrează energiile organismului.

Accelerează procesele de vindecare prin stimularea sistemului imunitar.

Detoxifică şi curăţă corpul, purificând totodată şi chakrele.

Diminuează efectele secundare ale medicamentelor.

Creste conştiinţa spirituală.

Dezvoltă compasiunea şi respectul pentru viaţă.

Aduce pace interioară şi echilibru.

Creşte intuiţia, creativitatea, gândirea logică şi clară.

Aduce ceea ce este necesar în viaţa practicantului în acel moment.

Nu are efecte nocive sau dăunătoare.

Nu creează dependenţă.

Poate fi folosit în realizarea scopurilor.

Succes în afaceri.

Ajută în tratarea cauzei unei afecţiuni şi nu doar simptoma acesteia.

Ajută în tratarea viciilor.

BOLI TRATATE DE REIKI

Boli de inimă, dureri de cap, insomnie, spondiloză cervicala, fibrom uterin, hipertensiune, diabet, epilepsie, miopie, pareză facială, chisturi, hepatită cronică, nodul tiroidian, înlăturarea stresului, dureri de coloana, ulcer, pietre la rinichi, leucemie, nodul la sân, glaucom, osteoporoză, ameţeli, stare depresivă, tumoare canceroasă.

Se fac initieri in toate gradele pe urmatoarele:

-REIKI

-KARUNA

-INFOREIKI

-SHAMBALLA MHD

-SEVEN FACET SEICHIM

-GHENDAI

-MELCHISEZEDEK