Terapie Pentru Viață

Părintele medicinii moderne, Hippocrate, afirma simplu și înțelept că "toate afecțiunile pornesc din intestine".

 

Pe pereții intestinelor subțire și în special cei grosi, în timp, se depun diverse deșeuri de excreție: resturi de alimente parțial digerate și în stare de descompunere (putrefacție), bacterii parazite, resturi de medicamente și alte substanțe toxice. Aceste reziduuri metabolice stau în colon ani de zile și creează un mediu propice pentru dezvoltarea mai multor afecțiuni, inclusiv a paraziților intestinali. O persoană obișnuită acumulează în intestine, de-a lungul anilor, între 2,5 și 11 kg de reziduuri metabolice.

 

O cantitate mare de reziduuri metabolice poate avea consecințe dezastruoase asupra sănătății organismului uman. Toxinele rezultate din activitatea bacteriilor parazite, excrementele și resturile paraziților intestinali pătrund prin pereții intestinelor și afectează organismul, rezultând diverse afecțiuni. Prin acest proces, sistemul imunitar însuși poate fi grav afectat.

 

Toate afecțiunile, precum durerile de stomac, crampele, balonarea, constipația, dezvoltarea paraziților intestinali, problemele digestive, sindromul intestinului iritabil, oboseala cronică, bolile autoimune în general, alergiile, afecțiunile gâtului și ale nasului, obezitatea, prezența inflamației în organism (oriunde ar exista aceasta), afecțiunile pielii (oriunde ar exista acestea), reacții adverse la produsele alimentare, scaune moi sau constipație și nu în ultimul rând, cancerul de colon și cancerul de pancreas – toate acestea pot fi cauzate de sănătatea precară a intestinelor, datorată acumulării de toxine și reziduuri la nivelul lor.

 

Acum, în cadrul centrului nostru, puteți beneficia de metoda de tratament blândă și nedureroasă numită Hidrocolonterapie, prin care intestinul gros (colonul) este curățat de materii reziduale, toxine, gaze și paraziți, realizând o importantă detoxifiere și îmbunătățirea funcțiilor digestive, precum și o ameliorare spectaculoasă a stării generale de bine. Echilibrarea funcției colonului prin Hidrocolonoterapie ajută la controlul a numeroase boli, în special a celor dermatologice: urticarie, alergii, iritații cutanate, psoriazis, eczeme, etc. Primele rezultate ale Hidrocolonoterapiei se observă la nivelul pielii, care devine mai curată și mai luminoasă. Acneea și celulita se atenuează după începerea Hidrocolonoterapiei. Durerile articulare se ameliorează spectaculos prin echilibrarea funcției colonului. În unele cazuri, chiar după prima ședință de hidrocolonoterapie, pacientul poate scădea în greutate câteva kilograme, somnul și digestia se reglează, capacitatea de efort a organismului crește, rezistența la infecții se îmbunătățește, iar senzația de ușurare a propriului corp și memoria se îmbunătățesc.

 

Cum se realizează Hidrocolonoterapia:

 

Curățarea completă a intestinului în timpul ședinței de Hidrocolonoterapie se realizează cu ajutorul unui aparat special, computerizat, care stabilește temperatura și presiunea cu care se realizează spălarea intestinului. În clinica noastră, folosim cu rezultate impresionante Aparatul de Hidrocolonoterapie "Colon Hydromat" marca Herman, considerat a fi unul dintre cele mai eficiente și sigure aparate de acest fel. Utilizăm truse de unică folosință pentru a asigura condiții optime de antiseptizare. Se folosește apă filtrată, purificată de bacterii și încălzită la 37 de grade Celsius. După ce este introdusă o cantitate de 5-20 de litri de apă în colon, supapa de evacuare a aparatului se deschide, iar conținutul intestinului, împreună cu apa introdusă, se elimină în sistemul de canalizare. Această eliminare se efectuează printr-un sistem ermetic de tuburi, astfel încât nici medicul și nici pacientul nu vor simți mirosuri neplăcute. Pe lângă igiena intestinală, procedura asigură eliminarea adecvată a materiilor fecale și a reziduurilor de putrefacție, blocați și pietrificați pe pereții intestinului gros, eliminarea microbilor și paraziților prezenți uneori la acest nivel, a substanțelor toxice greu de eliminat care otrăvesc organismul și atrofiază musculatura intestinală. O ședință de Hidrocolonoterapie durează între 30 și 45 de minute. Se recomandă două cure de detoxifiere pe an, fiecare cuprinzând până la 10 ședințe, iar în cazul constipației cronice chiar patru cure pe an. Indicația medicală pentru hidrocolonoterapie, precum și programul de lucru (numărul de ședințe pe cură, ritmul efectuării ședințelor, asocierea cu terapii cu extracte de plante, ozon, suplimente naturiste și stil de viață) vor fi stabilite în urma unui consult cu specialiștii noștri.

 

Indicațiile majore ale Hidrocolonoterapiei:

 

Aparatul de Hidrocolonoterapie este extrem de util pentru terapia adjuvantă a numeroaselor afecțiuni dermatologice, printre care:

 

Psoriazisul

Urticaria

Eczemele cronice

Diferite stări alergice

Acnee

Ameliorarea calității tenului și pielii în general

Terapia constipației

Profilaxia cancerului de colon

Detoxifierea

Ameliorarea sindromului de oboseală cronică

Cresterea performanțelor cerebrale

Scăderea în greutate

Ameliorarea durerilor articulare

Alte indicații pentru Hidrocolonoterapie:

 

  1. a) Prevenția cancerului de colon
  2. b) Realizarea unei slăbiri naturale
  3. c) Îmbunătățirea circulației și oxigenării țesuturilor
  4. d) Ajutor în:

 

Constipație

Disfuncții hepato-biliare

Balonare abdominală - abdomenul devine mai plat

Sindromul diareic

Sindromul colonului iritabil

Disfuncții ale prostatei, cistite, anexite, infecții parazitare și bacteriene

Ameliorarea distensiei abdominale rezultată în urma unor tulburări ca boala celiacă, giardiaza, coccidioza, calculi renali

Acnee, alergii, urticarie, eczeme, astm, psoriazis

Reglarea ritmului cardiac

Terapia bolii varicoase

  1. e) Ameliorează suferințe greu de încadrat:

Căderea părului

Mirosul anormal al corpului

Senzația de "picioare grele"

Limba încărcată

Senzația de mâini și picioare reci

Cefalee rebelă (dureri mari de cap)

Durerile menstruale

Stările de oboseală cronică, iritabilitate, nervozitate

Grețuri

  1. f) Efecte regenerative:

Stimulează sistemul imunitar

Energiezează

Detoxifică

Crește tonusul psihic și capacitățile cognitive (mintea devine limpede și clară, cu putere de concentrare sporită)

Combate migrenele și insomnia

  1. g) Facilitează terapiile adjuvante cu extracte de plante, ozon sau alte medicamente
  2. h) Beneficii estetice:

În SUA, Hidrocolonoterapia reprezintă o tehnică de detoxifiere folosită de peste 20 de ani de vedete, iar rezultatele ei sunt cunoscute sub supranumele de "frumusețe de la Hollywood"

Ameliorează celulita

Profilaxia îmbătrânirii premature a pielii și apariției ridurilor

Ajută tenul să arate sănătos și curat

Reduce vizibil cearcănele

Pielea și unghiile devin sănătoase