Terapie Pentru Viață

Terapia SCENAR a luat naștere în Rusia, în cadrul unui program spațial, din nevoia de a gestiona problemele unice legate de zborul în spațiu, cum ar fi condițiile foarte limitate de mișcare care cauzează dureri musculo-scheletale și tulburări metabolice. Medicamentele s-au dovedit a fi puțin practice din cauza specificității fiecărui medicament, a termenului de valabilitate și a necesității unui spațiu prea mare de depozitare pentru acestea. O echipă de medici și cercetători a creat o tehnologie eficientă, multi-aplicabilă, portabilă și non-invazivă. Aceștia au fost primii care au reușit să obțină succes terapeutic repetat folosind semnale electrice ce stimulează sistemul imunitar. Astăzi, terapia este populară în țări precum Canada, Japonia, Germania, Marea Britanie, Olanda, Finlanda, SUA, Australia și Noua Zeelandă. Dispozitivul SCENAR este un dispozitiv medical de clasa IIa certificat în 36 de țări din lume, inclusiv Statele Unite (FDA), Uniunea Europeană (CE), Israel, Mexic, Australia, Coreea de Sud, Rusia, etc.

Cum funcționează terapia SCENAR: Terapia SCENAR este o formă de electrostimulare. Aceasta folosește biofeedback-ul oferit de creier ca răspuns la un stimul electric trimis prin piele și își adaptează următoarele semnale în funcție de răspunsul venit de la sistemul nervos. În timpul acestui "dialog", creierul declanșează și eliberarea de neuropeptide (proteine neuronale necesare corpului pentru a se vindeca), printre care și endorfinele (analgezice naturale ale corpului). Astfel, se activează și amplifică proprietățile de auto-vindecare ale corpului care luptă împotriva durerii, într-un mod natural și 100% neinvaziv.

Cum se simte și cât durează tratamentul cu acest aparat: Aparatul SCENAR nu are cabluri sau electrozi incomozi, iar terapia este foarte ușor de aplicat. La momentul contactului cu pielea, pacientul va simți o senzație de furnicături sau ușoare înțepături. Cercetătorii ruși menționează că o afecțiune cronică poate necesita până la 6 săptămâni de tratament, în timp ce o problemă acută poate avea nevoie doar de unul sau două tratamente. Starea generală de sănătate, calitatea dietei, accidentările anterioare, intervențiile chirurgicale anterioare, nivelul de stres - toate pot influența viteza cu care corpul va răspunde la tratament, mai ales în cazul problemelor cronice.

Terapia SCENAR poate fi folosită ca tratament singular sau în combinație cu alte forme de tratament. Această terapie este eficientă pentru o gamă largă de probleme, inclusiv afecțiuni digestive, cardiovasculare, musculo-scheletale sau ale sistemului nervos. Se utilizează fără contraindicații și poate fi aplicată și pacienților foarte tineri. De asemenea, este foarte utilă în tratamentul leziunilor sportive.