Terapie Pentru Viață

Postul cu apă

Postul cu apă este cea mai simplă, dar și cea mai radicală formă de post, care a trecut de mult de la un obicei religios la un trend de sănătate.

În timpul postului cu apă, timp de câteva zile, nu mănânci nicio mâncare solidă sau lichidă (ceai, sucuri), ci bei cel puțin 2,5 – 3 litri de apă pe zi.

Înaintea luării deciziei de a ține postul cu apă, este important să te pregătești înainte și te rog să reții că postul cu apă nu este potrivit chiar pentru toată lumea.

Cum funcționează postul de apă și pregătirea potrivită:

Pregătirea pentru un post negru nu începe în prima zi fără mâncare, ci cu trei zile înainte: obișnuiește-ți corpul să privească iminentul post alimentar, consumând mai puțin în fiecare zi. În plus, ar trebui să alegi alimente ușor digerabile: mănâncă în principal legume și fructe, însă și puțin orez.

Opiniile diferă în privința primei zile a tratamentului de post: este recomandat să-ți golești complet intestinele. Pentru aceasta, poți face o clismă sau o colonhidroterapie, dacă nu ai un tract digestiv sensibil.

Dacă nu ai postit niciodată înainte, nu ar trebui să adaugi niciodată posturi mai lungi de cinci zile. Înainte de acest pas, este indicat să-ți schimbi dieta cu două săptămâni înainte, timp în care vei consuma alimente ușor digerabile și fructe. În orice caz, este important să discuți decizia ta cu un specialist și să bei cel puțin trei litri de apă pe zi. Bea apă de bună calitate, deoarece acest lucru îți furnizează minerale importante pe care altfel le-ai obține din alimente. În cel mai rău caz, o deficiență de sodiu te poate afecta, așa că poți lua jumătate de linguriță de sare pentru a aduce aportul de sodiu în organism.

Efectele secundare pot apărea atunci când începi postul de apă. Acestea sunt deosebit de frecvente: dureri de cap, amețeli, probleme circulatorii, oboseală, respirație urât mirositoare, etc.

Întrucât postul de apă este obositor pentru corpul tău, nu trebuie să-l suprasoliciti cu activități extreme în acest timp. Este mai bine să faci plimbări în aer curat în mod regulat. Evită stresul și dormi bine. Dacă simptomele negative sunt foarte severe și persistente, poate fi necesar să întrerupi postul și să consulți un medic.

Când se termină zilele de post, nu trebuie să mănânci imediat un meniu cu mai multe feluri, ci să abordezi cu atenție pauza de post. Așa cum inițial ai redus aportul alimentar timp de trei zile, acum ar trebui să-l crești pe durata a trei zile. Începe cu alimente ușor digerabile, cel mai preferat fiind orezul.

În postul cu apă, corpul se curăță de multe toxine, printre altele. Postul are o tradiție foarte lungă în multe culturi. Postul trupului, minții și sufletului a fost întotdeauna popular în medicină, dar și ca practică spirituală. Postul a fost folosit ca o metodă simplă și eficientă pentru a purifica oamenii, pentru a-și activa puterile de autovindecare, pentru a-i clarifica spiritual și pentru a-i deschide spiritual.

Când renunți în mod conștient la alimente solide, un număr mare de modificări apar în organism. Organismul pune la dispoziție un program de economii și își folosește rezervele. Acest lucru permite medicului interior să apară pe scenă. Zgurile, toxinele depozitate cauzatoare de boli sunt eliberate din țesut și excretate. Sunt stimulate metabolismul și puterile de autovindecare. Multe rele sunt sfâșiate la rădăcină, iar corpul are șansa de a restabili echilibrul interior și de a face o schimbare sănătoasă a sistemului. Chiar și bolile cronice se pot ameliora și chiar pot dispărea complet cu postul îndelungat.

La fel cum rezolvăm bolile în timpul postului, ne purificăm și la nivel mental și spiritual. Blocajele de tot felul se dizolvă complet.

În timpul postului pot apărea deschideri spirituale intense. Pe parcursul unui post îndelungat, poți observa la un moment dat că și meditațiile devin intense, iar viața interioară la fel de intensă decât ca la celelalte posturi cu durate de timp mai scăzute.

În timpul postului cu apă, energia începe să circule prin corp tot mai rapid. Tot în căutarea vederii, conform tradiției indiene, puterea viziunii este stimulată (printre altele) de lipsa de alimente.

Rezultatele pozitive obținute în urma unui post negru includ: purificare, detoxifiere, activarea puterilor de autovindecare, reflecție, reglarea funcțiilor întregului organism, clarificare, reducerea greutății, normalizarea valorilor în sânge, creșterea bunăstării generale, deschidere spirituală mai puternică și multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *